logo

Etno selo Dalmati

Upoznajte se s običajima, tradicijom, načinom života i druženja ovog kraja što ujedno čini ovaj park jedinstvenim…

http://www.dalmati.com

 

Dalmatinska zagora – Jeep Safari i Off-road ture

Povijesni vremeplov Dalmacije naziv je ture koja uključuje područje od izvora Cetine, preko Kninske tvrđave, sela Biskupija i Bribirske glavice… do posjete otoku Visovcu.

Divljinu krajolika Vrane otkriva tura koja uključuje obilazak cijelog Vranskog jezera, razgledavanje ornitološkog rezervata uz stručno vodstvo, obilazak najzapadnijeg spomenika svjetovne turske arhitekture u Europi – Maškovića han izgrađen u 17. stoljeću na Vrani.

Off–road vožnjom koja uključuje razgled u davnim vremenima podignutih suhozida, dolazi se do Sokolarskog centra, najvećeg takvog u Hrvatskoj u kojem se mogu vidjeti različite vrste ptica grabljivica.

Osim otkrivanja ljepota krajolika i bogatstva povijesti zaleđa, ove ture uključuju i bogatu gurmansku ponudu, degustaciju specijaliteta tradicionalne dalmatinske kuhinje i degustaciju domaćih vina u lokalnim vinskim podrumima.

http://www.hrvatskiklubputnika.com/stranice/jeep-safari/3.html

 

Sokolarski centar

Jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca – sokolova.

http://www.sokolarskicentar.com

 

Kornati

Nacionalni park Kornati nalazi se u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana, unutar šibenskih i zadarskih otoka, izuzetne krajobrazne ljepote i neobične razvedenosti obale. Tijekom sezone organizirani su jednodnevni izlet brodom iz svih većih središta u okolici.

http://www.np-kornati.hr/hr/

 

Telašćica

Park prirode Telašćica nalazi se na ulazu u Nacionalni park Kornate, a zbog neobične ljepote i značaja proglašena je parkom prirode. Tijekom sezone organizirani su jednodnevni izlet brodom iz svih većih središta u okolici.

http://www.telascica.hr/

 

Sjeverni Velebit

Nacionalni park Sjeverni Velebit posjeduje raznolike krške fenomene i iznimnu ljepotu planinskog područja, a s vrhova planina pruža se prekrasan pogled na Jadransko more. Od Bilotinjaka do ulaza u nacionalni park ima oko 170 km.

http://www.np-sjeverni-velebit.hr/